fredag 3 oktober 2008

Mössa av ett par gamla ärmar.

IMG_4690 IMG_4691 IMG_4692

Max har fått en ny mössa, som har blivit en favorit på bara några dagar! Mössan är sydd av ett par gamla ärmar, från en trikåblus. En sån där modell där det är en t-skjorta sydd ovanpå, ni vet. Min mamma hade en prickig blus med dessa ärmar, men hon ville bara ha den som t-skjorta, så hon klippte av ärmarna, och jag fick dom. Och nu har Max en finfin mössa! Gillar modellen! Den är fyrkantig då den inte är på, och jag sydde den i dubbelt tyg, så den har ingen söm i pannan. Hade inget mönster, så märket blev lite högt upp, men det är helt ok. Jag hade tänkt att den skulle gå att vika upp lite, men nu blev det inte så.. Två andra mössor kom också till av farten. En blev för liten, och en för stor.. Så går det ibland då man inte har något mönster..

På tal om mönster så har jag satt in mina mönster i plastfickor i en mapp. Eftersom de flesta mönster jag har, är ganska små, så är det perfekt! Det som ännu borde fixas, är typ en bild på något sytt av mönstret, och vilken storlek det är. Också från vilken tidning det är taget, om det inte är mitt eget. Då det gäller att sy kläder med muddar, så kom jag på att skriva på mönstret vilken storleks muddar de ska ha. Bredden iallafall. Så behöver man inte bläddra igenom alla tidningar för att få rätt storlek på mudden. Det här medd muddstorlekar är säkert någonting som man kommer ihåg efter en tid, men jag är ju ännu ganska nybörjare då det gäller att sy barnkläder.

Ha en skön helg!

3 kommentarer:

Marica sa...

Tycker mössqn är sååå fiin kunde gott duga som en fin present=)

Livet på Sjögård sa...

Så fiffigt! Gillar oxo det att man kan ta tillvara på det man redan har och göra nåt nytt av det. Jättefin mössa!

Rhodin sa...

Såg ett superfiffigt pennskrin för några dagar sedan som direkt fick mig att tänka på dig. Det var sytt av ett kaffepaket, du vet ett helt vanligt paket med plastig yta. Hur tufft som helst!
Kram Terese