lördag 29 januari 2011

Bilar och bussar

Länge sen sist! Skrev tidigare att att energin börjar komma tillbaka.. Nåjo. Nog är det bättre än i slutet av året. Men inspirationen att sy har inte riktigt infunnit sig.. Och jag tror att jag kommit på varför. Mitt klippbord har varit svängt åt fel håll.. Låter ju skumt, men tror faktiskt att det ligger något i det. Mina föräldrar sov i syrummet under julhelgen och då måste jag flytta bordet så att de skulle rymmas där. Sen blev det så. Förra helgen flyttade jag tillbaka bordet och sen dess har jag påbörjat flera plagg. Hittills bara ett plagg som är helt färdigt och det är denna blus till Max.

image

Material: Ekologiskt bil/buss tyg från Mjuka tyger. Beställt via Ikasyr. Grön ekologisk interlocktrikå från Maaemo. Också till kantband. Grön ekologisk mudd (Nimanas) också beställt från Ikasyr.

Storlek: 98/104. Vi var på 3-års kontroll för ca en vecka sen, och då var Max visserligen “bara” 92 cm, men ids inte göra kläder i den storleken mera.. Nog för att det ju kommer en som ärver snart.. Eftersom blusen har muddar så gör det inget att den är lite lång i ärmarna.

Mönster: Mitt eget raglanblusmönster i storlek 98/104

Annat på gång: Huvjacka av lejontyget i stretchfrotté till Max, velourbyxor till Max med ett grönt och ett orange ben. Max tyckte de var nästan som Pippi Långstrump..

Funderade högt igår på om man skulle börja sy någonting till beibin snart.. Kanske sparkbyxor i lejontyget tänkte jag.. “ Och en sparkblus” tyckte Max :)

Imorgon går jag in i vecka 20! Tiden går! Nästa fredag ska vi på ultraljud och får kanske veta vilken sort som bor där inne! Spännande!

Ha det bra!

4 kommentarer:

Jenny sa...

Jättefint mönster till tröjan, jag gillar verkligen raglanärmar! Biltyget är också jättefint, jag har varit lite skeptiskt till det så det var roligt att få se det "på riktigt"!

SandraS sa...

Spännande med ultraljud! Jag tycker nog att 92cm är "bara" för en treåring, men så är mina flickor precis fyllda tre år 98cm och 102cm långa. Fast vi föräldrar är ju rätt långa förstås! Fin "vårig" tröja du har sytt!

OYB sa...

Snygg tröja! Gillar också enfärgade ärmar till ett så mönstrat tyg. Det biltyget är en favorit hos min lille kille.
Hoppas ultraljudet går bra!

Annika sa...

Vad fin ! Syr du fler i samma storlek, beställer jag igen gärna en.