fredag 16 september 2011

Dopfin

Imorgon ska Theo döpas. Då vill man ju gärna vara lite fin. Men han ska ju också ha mat emellanåt.. Så det blev en lite festligare variant av amningsklänning/tunika. Lite spets och den vanligaste trikån blir fin  och festlig!

IMG_3494IMG_3503IMG_3504IMG_3505

Så måste jag ju fundera vad jag ska ha nertill.. Stövlar blir det nog iallafall..

Skulle gärna säga att allt gick felfritt och” tredje gången gillt”.. men nej.. Då jag klippte ut den där mellandelen på framstycket, så klippte jag den fel väg..(syns på bilden nedan, uppe till höger, det är den längre raka kanten som ska vara mot vikt kant) Och det här märkte jag såklart först då jag sytt ihop allt.. Så det blev att ta till saxen.. Så allt blev helt konstigt.. äsch.. Den delen var lila från början, men fick bli vit sen. Och tror att det blev bättre. Fast insidan ser eländig ut.. Tyget (som jag fått från mitt jobb – någon tant som lämnat en säck tyg där) är ganska stretchigt så den såg helt slattrig ut.. Räddade det med att sy fast ett gummiband som jag sträckte under brösten.

IMG_3487

Brukar inte orka använda nålar då jag klipper ut.. lägger grejer på istället.. några ljuskoppar och små böcker den här gången.. Fållen har jag klippt ca 15 cm längre än vad mönstret är.

Kanske nästa blir helt perfekt? Utan några misstag? Tror det blir en långärmad variant. Börjar bli lite svalt där ute..

5 kommentarer:

Ida sa...

Wow! Den var riktigt fin!

Hanna: sa...

Vilken fin amningstunika :) snygg detalj med spetsen och den vita tråden du sytt med!

annas alster sa...

Men va fin, du är så duktig och inspirerande! Gillar tröjan i förra inlägget också!

Kamomilla sa...

Snyggt jobbat!!

Fangoria sa...

Verkligen hur fint som helst!