onsdag 7 september 2011

Dopklänning

Om en par veckor ska Theo döpas. Då Max döptes lånade vi en dopklänning från församlingen. Men nu blev jag inspirerad av att göra en egen. (efter att vi samma dag som Theo föddes gick på medeltidsmarknaden och hittade så fina) Hittade ett mönster i Suuri käsityölehti 4/2010 som jag klippte ut igår kväll och idag har jag sytt klänningen! Materialet kommer från en gammal bordduk som hade fel form. Vi har inga bord som den passar till.. Spetsen är också från loppis. Hade kostat 1,50 € tror jag.. Så det blev en väldigt ekologisk och ekonomisk dopklänning! Och jag följde nog som vanligt inte instruktionerna så hemskt mycket..

..och min blev mycket finare..

IMG_3323IMG_3324

Klänningen knäpps med tre tryckknappar som jag gömt under spetsen. Hoppas att den går smidigt att få på sen.. I ett ortodoxt dop ska ju nämligen hela bebisen ner i dopfunten och klänningen kommer på först efter det.. Här är lite bilder och en berättelse från Max dop.

IMG_3314

“ Va? Ska jag ha klänning?”

IMG_3301

Bordduken som inte finns mer.. Det var en fin bordduk,men eftersom den är fyrkantig så såg den bara tokig ut på vårt rektangulära bord.. Känns som att den uppskattas bättre nu i sin nuvarande form.

Det här var roligt! Igår gick jag i en tygaffär och klämde lite på linnetyger till dopklänningen. Så glad att jag inte köpte något! Nu blev jag bara mera inspirerad att använda det jag har i skåpen!

3 kommentarer:

Retro Elephant sa...

Smart och snyggt resultat!

//Lina

Carro/mysigtdesign sa...

Jättefin dopklänning. Mina tre döptes i samma klänning som syrran och jag, tyvärr en ganska trist modell...
Återbruk är alltid kul.

Petra sa...

Härliga idéer du har, och vad är nu bättre än vara både ekonomisk och ekologisk? :) Vad fin han kommer att vara på dopet, ser fram emot det!