söndag 3 juni 2012

Födelsedagsblusar

Idag har jag sytt klart två t-skjortor. En till Max och en till Theo. Och bevisat att en halv meter tyg räcker! Tyget krympte dessutom tre cm både på bredden och längden i tvätt. Och födelsedagsblusar är det för att jag har födelsedag idag! Titta in på facebook för ett erbjudande son gäller endast idag!

IMG_1434

Färggranna barntyger i all ära, men det här gillar jag skarpt. Testade också för första gången att sy coversöm med cover pro:n. Behöver nog öva lite ännu, men helt snyggt blir det. Så blev det sprund och metallknappar också. (och dom är inte så sneda som dom ser ut på bilden.. blir så då dom hänger..) Nu är det bara värmen som fattas.. Ja, och att pröva t-skjortorna på pojkarna. Och ett par shorts som passar hade inte varit helt fel..

Den härligt mjuka och snygga marinblå/vit randiga ribbtrikån kommer från en ny bekantskap för mig, Linotte. Bara ekologiska tyger! Helt ljuvlig kvalitet verkar det som! Får se hur den verkar efter några tvättar. Har höga förväntningar för meterpriset var inte speciellt förmånligt.. Därför hade jag räknat ut att en halv meter räcker precis till t-skjortor till barnen. Nu alltså. Om något år kommer det kanske inte att räcka.. Synd att tyget är så dyrt. Hade gärna sytt upp en hel kollektion i den här stilen.. mössor, sommardräkter, pyjamasar, filtar. Med rött till. Mums. Den röda interlocken som jag kantat med är från Maaemo. En nätbutik som säljer ekologiska tyger. Eller sålde.. tyvärr. Den har slutat. Metallknapparna är från Kangastukku.

1 kommentar:

Sandra sa...

De är jättefina, så snyggt med det röda till.