tisdag 6 januari 2009

Brunvitrandig retropyamas

IMG_6307

IMG_6313 IMG_6314

Nu har jag nog verkligen gått nästan lite över gränsen för hur mycket retro jag vill klä Max i.. Men ändå är jag nöjd! Köpte en restbit i trikå från Eurokangas som jag tänkt sy en t-skjorta till Peter av, men så visade det sig att det var randigt på längden och inte på bredden, vilket hade sett lite tokigt ut som t-skjorta.. Köpte också en ganska stor bit stretchfrotté som jag sydde en likadan pyamas av, men den är inte riktigt färdig ännu, då min tvillingnål brast då jag skulle sy fast halresåren..

Retropyamas med dragked och fötter

  • Mönster: Suuri käsityölehti - januari 2008. Lär vara exakt samma beskrivning som från en tidning från 70-talet.
  • Material: Mjuk trikå, brunvit randig på längden, brun dragkedja 50 cm lång, brun resår till ärmar och hals.
  • Idé: Max behöver nya pyamasar, speciellt med fötter då det är rätt kallt hemma hos oss, och då han sparkar täcket av sig på nätterna.
  • Storlek: 80
  • + Mysig dräkt!
  • + Sitter bra
  • + Lite utmaning att sy - mina första fötter!
  • - lite väl tight modell för min smak.
  • - dragkedjan var för lång till den här pyamasen, klippte upp färdigt till den turkosa, och då visade det sig att den blev för kort! Irriterande..
  • Sammanfattning: Kommer definitivt att sy flera sådana här pyamasar! Hoppeligen i mindre storlekar i framtiden, men tror nog att det får bli en storlek större än vad som behövs då p.g.a. den är ganska smal. Storlek 80 var den största storleken tyvärr, så Max får ingen större i den här modellen, men snart börjar det väl bli mera praktiskt med tvådelade pyamasar.

IMG_6294 IMG_6295

Jag har för övrigt beställt nya produktlappar! De är egentligen visitkort, men man fick välja att ha en egen bild. Helt gratis var det ju inte då, men det var det värt tycker jag! Nu har jag 250 stycken, så de lär räcka en tid.. Sen är det bara att slå i en öljett och fästa på produkten! Nice!

7 kommentarer:

david santos sa...

Well, well, well!
Brilliant posting! Pretty Children!
Congratulations!!!
Good evening!!!

Lenas pysselgrop sa...

Åh, jag tycker den ser jättemysig ut! Skulle gärna försöka mig på nåt sånt, men jag undviker flitigt alla mönster med dragkedja, jag behärskar inte det..

Anonym sa...

Alltså min Max är så söt så man kan smälta!!!

Anonym sa...

OOps, jag menade förstås din Max e så söt, hade först tänkt skriva min systerson, så glömde "min" där :D PUSS!

Helena sa...

Vilken cool pyjamas!

Unknown sa...

Halloi

Var beställsde du dina "produktlappar"/visitkort?

Kramis,

angelmax sa...

Hej du är beställt etiketterna på vista print eller hur tänkte bara kolla vad du fick betala, alla varnar ju en att det blir så mycket dyrare än vad som först sägs, är det så?