tisdag 31 mars 2009

Tävlingen avslutad och mitt sista bidrag till marsutmaningen – ett par gubb-byxor till Max!

Tävlingen är avslutad! Jag ska dra den lyckliga vinnaren ikväll och så meddelar jag vem som vunnit imorgon. Och det är inget aprilskämt!

Roligt annars att så många nya har hittat hit till min inspiration M blogg. Jag hoppas att ni som nu hittat hit, kommer tillbaka!

Här kommer mitt sista bidrag till marsutmaningen!

IMG_7013 IMG_7017 IMG_7014 IMG_7015 IMG_7016

Rutiga gubb-byxor

  • Mönster: Ottobre 4/2007
  • Material: Rutigt tunt ylletyg som min kära mor hittat på loppis för 2 € och gett till mig! Var en tid sen jag fick det, och tänkte först sy dynor av det. (en tid skulle jag sy dynor av allt – har avancerat lite nu..) Tur att jag inte hade tid med det, så att Max får så här fina byxor! Den här sortens rutor heter visst något speciellt.. kan inte komma på vad.. Knapparna i bensluten är också från loppis, ser ut som chokladknappar!

  • Idé: Fastnade direkt för de mysiga byxorna i tidningen, men har inte kommit mig för att sy dem tidigare. Max hade dessutom inga finare byxor. Muddisar i all ära, men ibland behövs det något “stiligare”.

  • Storlek: 86

  • + Väldigt nöjd med slutresultatet! Och att jag påbörjade det här projektet igår kväll och är färdig nu redan!

  • + En utmaning då det ingick att sy rynktrådar, knapphål, fickor  och lite sånt knepigt.

  • + Då ja fotograferade byxorna utomhus kl.20.30, var det nästan ljust ännu! Och idag har en stor del av snön töat bort!

  • Sammanfattning: Nu gäller det bara att hitta ett par fina skor som passar till! Om inte förr så ska Max få ha byxorna på sig på vappen! Tror dessutom att de kommer att gå ganska länge, då det inte gör något att de blir lite korta. Då blir det väl som golfbyxor eller något.. Är inte så bra på alla de här olika byxmodellerna..

Då var marsutmaningen slut! Har varit riktigt roligt att bara använda sånt man har hemma. Vet nu inte om det blivit så mycket mera utrymme i mina lager, men sparat pengar har jag gjort iallafall, då jag inte köpt något nytt! (Nå en tvillingnål köpte jag faktiskt då den jag hade gick av, men det anser jag att är tillåtet, utan nål kan man ju inte sy..)

Tror nog att jag ska försöka fortsätta lite med det här att använda det jag har! Har också funderat på att i fortsättningen främst köpa material på loppis, eller också ekologiska material. Är det någon som har tips på om det finns någon nätbutik i Finland med bra ekologiska tyger?

3 kommentarer:

Helena sa...

Jättefina byxor!

Det är verkligen skönt att det blir ljusare och ljusare nu!

od Andulky sa...

Supersnygga!!

fante sa...

Jag är också nyfiken på var man hittar ekologiska tyger i Finland. Jag försökte googla lite men hittade egentligen inte något. Myllymuksut och Maaemo (eller vad den nu heter) har lite, men det är ju tråkigt att utbudet är så mycket mindre.