torsdag 9 juli 2009

Mönster under arbete

Jag har länge tänkt att jag ska laga egna mönster. Jag har skissat och funderat och nu har jag äntligen kommit fram till två mönster. Mönstren heter Fanten och Kotten. Motiven i sig är inte några nya.. alla har säkert sett liknande. Men de är iallafall jag själv som ritat dom. Mönstren kommer att vara ca 3 cm stora och upprepas många gånger. Färger har jag inte funderat på ännu. Men jag ser som första tryck framför mig bruna elefanter på turkost tyg och bruna igelkottar på senapsgult tyg. Måste se vad jag hittar för trikå först, om jag hittar rätt färger. Annars får man väl färga själv..

Jag har semester nu i fyra veckor, men kommer att åka till jobbet om någon vecka, för att använda utrustningen för fotoschablontryck som finns där. Ska bli så roligt att trycka sen!

fanten

 kotten

5 kommentarer:

Johannah sa...

Jätte söta! Gillar hjärtat som öra! Kul idé!

anna sa...

Åh så fina! Gillar dina ideér till färgval också!!

Helena sa...

Låter som om det kommer bli jättefint! Blir kul att få se tyget när det är tryckt!

Clarice sa...

Så søta bilder. Jag har sjælv sysslat lite med silkestryck, tycker det ær riktigt roligt. Størsta problemet før mig har varit sjælva tillverkningen av fotoshablonen. Har ingen "fotolabb" så jag har fumlat i blindo i ett mørkt rum nær jag har lagt på vætskan och så ut i solskenet før att "framkalla". Blir således inte av att fixa nya shabloner så ofta :) Men kul ær det.

Jag ær i Danmark nu och skall besøka några leverantører, dærav dessa konstiga bokstæver.

Kramis,

Marie Frost sa...

De kommer säkert att bli jättefina!