söndag 20 september 2009

Fodrad huvjacka med äppelapplikation

äppelpäppel

Grön fodrad huvjacka med äppelapplikation

  • Mönster: Ottobre 4/2009.

  • Material: Ljusgrön velour från Kangastukku, grön muddväv från Eurokangas (tror jag..) Grön trikå till foder från Jättirätti. 

  • Idé: Den härliga gröna velouren bara måste få ett äppel som applikation. I huvan tryckte jag också äpplen med schablon.

  • Storlek: 86

  • Sammanfattning: Fortsätter på mina applikationer. Har en par idéer på gång.. Blev en jätte mysig huvjacka som dessutom är lite varmare då den är fodrad.

IMG_1520

Äpplen i huvan. Tryckte helt på måfå då det bara var fråga om ett foder. Om det blir flera äpplen så tror jag nog att jag lagar en fotoschablon.

IMG_1525

Fortfarande lite skruttig applikation.. men inte är det så farligt.. Övning ger färdighet!

IMG_1529

Här ser man att det inte finns några synliga sömmar. Jo, i mudden vid midjan. Egentligen skulle fållen sys med täcksöm, men jag ville ha mudd istället, då jag inte tänkt att den skulle användas åt båda hållen, utan att fodret bara är där för att den ska vara varmare.

Igår färgade jag ekologisk trikå med ekologisk färg från Maaemo. Orange blev det! En härlig varm orange! Kastade med en par av Max blusar också. Nu väntar jag bara på att få tid över till att trycka bruna igelkottar och elefanter på det orange tyget!

textilcolor_mandariini

Bilden är lånad från Maaemo

I det blivande syrummet händer det också saker! Peter har kommit en god bit på väg med skållningen och kanske kanske får vi upp någon skiva idag. På tisdag kommer elektrikern och sen är det fritt fram att göra resten. Sen åker ju Peter på jobb igen på torsdag så då blir det en vecka paus, men bara skivorna är på plats så kan jag ju måla väggarna iaf.

5 kommentarer:

Clarice sa...

De e såå fina alla plagg som du syr. Önskar jag hade ens en bråkdel av den inspiration och tid du har. Just nu har vi en massa program som tar all vår tid, höstarna har en benägenhet att vara såna.

Kramis,

Johannah sa...

Tröjan är verkligen jätte fin! Ser väldigt välgjord ut!

Doris_Assar sa...

Wow, snyggt!!

Moi! sa...

söt huvjacka!

Beata sa...

Jättefin! Gillar äppletycket mycket!