lördag 13 februari 2010

Ett “äkta” nattåg!

För ca ett år sedan hittade jag ett nattlinne på loppis. Ljuvligt tyg tyckte jag! Sen vet ni ju alla att Jofotex började producera tyget på nytt. Men eftersom jag nu råkar ha en pojke och inte en flicka, så blev det en pyjamas istället för ett nattlinne! Klippte upp i grenen, sydde till en grenkil, kantband på och slog i knappar. Så jag kan ju inte ta åt mig äran för det här plagget helt och hållet. Men mycket bra kvalitet verkar tyget ha varit iallafall! Och lite extra roligt är att då min kompis T såg tyget, så sa hon att hon haft ett sånt nattlinne som liten. Och hennes mamma brukar ofta skänka saker till just den loppisen där jag köpte det här. Så kanske det varit hennes.. vem vet?

image

For the first time I will try to write in english. It´s been many years since the last time, so I hope you understand..

About a year ago I found a girls nightwear on a flea market. I loved the fabric! You might all know that Jofotex started to produce this fabric again. But when I have a boy, I decided to remake the girls nightwear to a pyjama. So I did´nt make the whole pyjama.. The quality of the fabric seems really good. It´s also quite fun that my friend T noticed, when she saw the pyjama, that she had one exactly like that when she was a little girl! And her mother often givs away stuff to the flea market where I bought this.. So it might have been hers.. who nows?

5 kommentarer:

Madelene sa...

Ett plagg med en historia bakom. Det gillar jag! :0)

Singh sa...

Så fin den blev! Hade aldrig trott det var återbruk om du inte skrivit det. Verkar vara bättre kvalitet i originalupplagan. Har hört många som är missnöjd med nytrycket, i vissa färger iaf.

pyssling sa...

Fin! Tycker det där mönstret faktiskt verkar vara skarpare än det nytryckta? I alla fall ser det så ut på bild. Som om konturerna är starkare på ditt tyg. På den biten jag fick från jofotex så är mönstret rätt så diffust, ingen desto större kontrast mellan den blå bakgrunden och konturerna. Men fint är det också ändå. :)

od Andulky sa...

Så fint!
Verkar vara väldigt bra kvalité på det också! Jag har bara det nytryckta bruna tågtyget och de har blivit helt dassigt efter bara några tvättar :-(.. Kul med återanvändning tycker jag!!

Jenny sa...

Va tufft! Kul med lite mystik också, jättesnygg är den!