söndag 14 februari 2010

Mera nattåg. Mera pyjamas. Och lite härmapa..

image

Igår då jag läste en av mina favoritbloggar, blev jag så otroligt inspirerad och började klippa i det gröna nattåget tyget från Jofotex så fort jag bara fick möjlighet. Nu börjar vi äntligen ha tillräckligt med pyjamasar av den här modellen.

Yeasterday when I read one of my favouriteblogs, i became so inspired and started to cut in the green nighttrain fabric from Jofotex as soon as I had the chance. Now we´re soon having enough of pyjamas in this model.

 

Grön nattåget pyjamas/ Green nighttrain pyjama

  • Mönster/Pattern:  Grunden samma som den här, fast jag förlängde både ärmar och ben för att den ska passa längre. Kuvertöppningen ändrade jag till vanlig halsöppning och sen klippte jag bara på fri hand den svängda öppningen fram.         I started with this pattern and made some changes to get the buttons right.

  • Material: Grönt nattåget (ekologiskt) och grön bomull/lycra  (ekologisk) från Jofotex. Tryckknappar från Kangastukku.

  • Storlek/Size: Lite svårt att veta exakt men 92 tror jag nog stämmer mest.

  • Sammanfattning/Summary: Kantade med det gröna tyget och det var lite knepigt och blev inte så snyggt på alla ställen.. Men jag orkade inte sprätta den här gången. Ganska tunn interlock är nog det bästa att kanta med. The green fabric was quite difficult to use with the cover pro.

 IMG_3831

Min lilla hjälpreda slår i knappar!

  IMG_3829

8 kommentarer:

Singh sa...

Jättefin och snabbt jobbat. Känner igen modellen. Såg säkert på samma blogg den här varianten för första gången. Hur blev funktionen? Lätt att byta blöja?

od Andulky sa...

Grymt snygg! Såg också hennes. Det är det som är det fina med bloggarna, att man kan inspireras av varandra!!!

Annika sa...

Se on hieno!!! On niin ihanaa saada hieman erilaisia ja piristäviä leikkauksia lastenvaatteisiin.

Nina/littleperky sa...

Fin pyjamas, säkert skön att sova i. Glad valentin!

Doris_Assar sa...

Jättefin! Är också lite nyfiken på blöj-bytes aspekten! Du får uppdatera oss ;-)

NorppaStiina sa...

Ihastelin tätä jo Annikalla ja yhtä hyvältä se näyttää täälläkin. :)

sorkmor sa...

Väldigt fin och tyget är underbart. Vad praktiskt med en liten hjälpreda, mina försöker antingen äta upp knapparna eller slå varandra :)

Jenny sa...

Alldeles härlig pyjamas! Gillar verkligen skärningen! Första gången som jag tittar in här men garanterat inte sista! =) Kul att hitta andra finlandssvenska bloggare. Hoppas det är okej att jag länkar till dig?