lördag 10 september 2011

Amningsklänning

Det här skulle egentligen bli ett nattlinne.. Men jag tyckte att den blev så fin så den får gå som klänning/långt linne! Undersökte en gammal urtvättad amnings t-shirt och gjorde mönstret utifrån det med vissa ändringar. Förlängde den också såklart.

aminingsklänninrödvit

Tyget är ett trikåtyg som jag hittat på loppis någon gång. Har länge funderat vad det ska bli..

IMG_3340

På mittendelens sidor (som inte syns här) sydde jag fast framilonband. Också på delarna under brösten.

IMG_3336

Det jag ska göra annorlunda nästa gång är att absolut inte dra i framilonbanden då jag syr dit dom. (Har owerlockat fast dom vid kanten) Det gjorde jag på ena sidan med den här och blir lite trångt att få ut bröstet.. Sen glömde jag också att sy fast mellandelen samtidigt som jag sydde på kantbanden vid ärmarna. (krångligt att förklara..) Och mellandelen ska göras lite större till nästa gång så att de inte blir och dra vid axlarna. (som det lite gör nu..) Sen ska jag också sy framilonband på “halsurringningen”. Man måste ju dra i den, och då tror jag lätt den tappar formen annars. Sen ska jag också placera namnlappen lite längre ner eller kanske under kantbandet vid ena axeln? Nu blir det lite och skava under armen..

Ett roligt projekt! Har redan utklippt en till.. Dessutom hörde jag idag att det nu är sådan babyboom så det är svårt att hitta amningskläder i butikerna..

Och varför klänning? Ja, sommaren är ju slut nu kan man nog säga. Men man kan ju ha den med leggings eller jeans och en tröja på. Och så kommer vi faktiskt att åka till varmare breddgrader i november, och hoppas ju att jag ammar då ännu och kan ha användning för den. Och så är det ju inte helt omöjligt att använda den efter att man slutat amma heller..

Nog pratat om amning!

4 kommentarer:

Miiaoo sa...

Å så fin! Älskar randigt! Är också inne på att sy en amningsklänning, fast jag har ingen så liten kotte just nu. Men i alla fall, bara för att prova.. =o)

katta sa...

Jättesnygg, så kul att kunna göra egen och unik ammningsklänning :)

W collection sa...

Blev nu jättefin!

NorppaStiina sa...

Den är jättefin! Jag är helt randigt-galen, så: osuu ja uppoaa! :)