söndag 11 september 2011

Prickig amningsklänning

Så blev det en till! Men inte helt utan problem.. Jag började sy ihop den igår kväll och var tydligen alldeles för trött. För jag sydde fast mellanstycket i bakstycket.. Lite svårt att få ut brösten där liksom. Men.. orkade inte sprätta, eftersom jag ändå ska ha den själv, så klippte helt enkelt lös den och sydde fast den på framstycket istället med vanliga symaskinen.. Kanske nästa blir perfekt..

IMG_3390

Så här grann är den inte i färgen på riktigt.. vet inte vad som hände med kameran.. Det prickiga tyget är hur som helst från Kangastukku och därifrån kommer väl den orange ekologiska interlocken som jag kantat med också. Mellandelen var en restbit av ett tyg jag skaffat från Eurokangas tyglådor.

IMG_3393

Namnlappen fick komma uppe vid axeln den här gången.

turkosprickickamningsklänning

Lite småändringar på mönstret ännu, så blir den perfekt! Ska testa en version med ärmar också har jag tänkt.

För övrigt så tog jag äntligen tag i mina ufo* lådor för en par dagar sen! Kom inte ihåg att där var så mycket halvfärdigt! Sorterade upp dom i olika högar. En “ska sprättas” hög, och olika högar för vilken färg de ska sys med. Har fått färdigt bl.a. en par byxor, blusar och kalsonger till Max. Där finns nog säkert mycket sådant som aldrig kommer att bli färdigt heller.. Men nu är iallafall två lådor bara en låda. Börjar också lite vänta på en “använd det du har” utmaning. Någon som vet om någon sån är på kommande?

IMG_3350

Bl.a detta fick jag klart!

*unfinished objekts

6 kommentarer:

Miiaoo sa...

Den här är ännu finare än den randiga! Jag gillar dom här klänningarna du gör!
Kommer du göra med lång ärm också?

Fangoria sa...

Verkligen hur snygg som helst!!! Haha, jag läste först i bloggrubriken: "Prickig gamlingsklänning!!!!" Hahaha! Fortsatte sen skratta vid den härliga formuleringen "svårt att få ut brösten där"....=)

annas alster sa...

Vilka fina amningsklänningar du har gjort! Verkligen supersnygga, du är duktig du!

loppan sa...

supersnygg klänning!!!!

emmys stickning sa...

Jag är så avundsjuk på dina fina klänningar, kanske skulle ta och göra ett försök själv, istället för att titta på dina och drömma...

Carro/mysigtdesign sa...

Vad fin klänningen blev. Du är verkligen otroligt duktig.