onsdag 14 september 2011

Nu är jag nöjd!

Ja, efter mitt beslut igår att enbart använda mig av ekologiska och återvunna material så blev jag så inspirerad.  För det första så fixade jag till ett bodymönster i raglanmodell. Det har jag tänkt göra länge. Och det blev så himla lyckat! Vid benen/sidorna ska jag nog göra det lite högre, men halsen blev perfekt! Storlek 68 tror jag att det här kunde vara. Så nu gäller det bara att göra mönstret mindre och större. Förutom raglanmodellen så kom jag på en ny modell för bodyn. Rätta mig om jag har fel men har iallafall inte sett en sådan förr.. Med byxor på blir den alltså som en kofta. Men den glider inte upp. Man knäpper alltså först där framme och sen två knappar i grenen. Fungerar ju lite som en omlottmodell alltså.

nybodymodell

Och materialet då? Som man kan se så är det gråa ett gammalt linne som gått sönder i fållen från den stora klädeskedjan. Den bruna kommer också från en t-skjorta som jag redan tidigare använt till en t-skjorta till Max. Blev inte så lyckad..

nybodymodellöppen

Kantbanden är ekologisk interlock från Maaemo och knapparna från Rosa Matilda. Stjärnan känner ni säkert igen. En liten restbit från Jnydesign. Köpt från Ikasyr. Den gröna mudden är gammal och inte ekologisk.  Och gissa hur det blev en grön mudd? Satt och funderade på vilken färg jag skulle sätta och frågade Max. “Grön tror jag” sa han och så fick det bli. Och bra blev det! Helt annat än vad jag brukar göra, men är så nöjd! Då är det bara att vänta på att Theo växer in i den!

9 kommentarer:

Smått och gott hos Lina sa...

Den blev jättebra!

Gittan sa...

Jätte fin modell!!! Och vad roligt med nått som känns lite nytänk!

Singh sa...

Dundersnygg!

Annika sa...

Fin ! Men måste bara fråga hur det blir med knapparna. Om man har babyn på golvet på mage, trycker de opassligt på bröstet då eller är de så "platta" att de inte stör ?

Lottaspace sa...

Det där började jag också tänka på Annika. Bodyn med just de här knapparna (Kam-plastknappar) skulle jag nog inte använda då bebisen ligger på mage.. De är rätt så knöliga. Men tror att metallknappar inte borde störa. Därför kan det hända att en body i den här modellen är bättre på en liten bebis som inte ligger så mycket på mage ännu. Och också mindre bebisar är ju lättare att klä på om man inte behöver dra kläderna över huvudet. Men det finns ju pyjamasar också som har knäppning fram. Vet inte sen om de stör? Måste kanske testas!

Annika sa...

När A var riktigt liten hatade jag alla bodyn man skulle dra över huvudet och älskade alla omlottsbodyn.
Sant det där med pyjamasar. Men så var jag också så hysterisk med att ha honom att sova på mage (spädbarnsdöd). Hoppas jag kan dra ner lite grann på min livliga fantasi och oro nu andra gången.

Annika sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Lottaspace sa...

Jo sova på mage sportar vi nog inte med här heller. Tänkte mera på såna korta stunder då man har bebisen på mage så den får träna nacken lite.

Jenny sa...

Verkligen jättefin! Och ännu finare tycker jag att den blir då man vet att det är ett återbruk!

Men jag tycks minnas att jag har någon variant av den där knäppningen på en body i strl 50 tror jag. Tyckte att den var toppen!

//Jenny