lördag 26 januari 2013

Stickat i trikå!

Ikasyr har gjort det igen! Med hjälp av Linda Kling har detta otroligt mjuka, fina, ekologiska tyg tagits fram. Jag fick hem tyget igår, kastade det genast i tvättmaskinen, och visste inte alls vad det skulle bli då jag lade fram det på bordet och tog fram saxen idag. Jag hade framme mitt mönster som jag brukar utgå från, men variera enligt behov och önskemål. Först hade jag tänkt laga en långärmad tröja. Sen tyckte jag att det kändes lite tråkigt.. Så fick jag för mig att jag skulle ha en dragkedja på axeln. Men hittade ingen tillräckligt kort. Så hittade jag en dragkedja i spets som jag hade glömt att jag hade.

Sen gick det av bara farten. (Trots att jag gjorde en massa onödiga fel som gjorde att den tog mycket längre tid att få klar..)

Dragkedjan fick komma i ryggen, och så hittade jag lite svart stretchspets också i mina gömmor. Hade tänkt sy in spetsen både vid halsen och halsöppningen, men den räckte tyvärr inte. Så det fick bli bara i halsen. Så blev det en rullfåll också.

Jag tyckte det var bra att sy ett plagg som går att ha med något under också, så att det går att använda både då det är varmt och kallt.

På det här sättet kommer jag att kunna ha stickat både på vintern och sommaren!

IMG_5822IMG_5838IMG_5836IMG_5879

Nöjd!

6 kommentarer:

i k a s y r sa...

Superfin klänning! Passar jätte bra med rullfåll ju, skall lägga det bakom örat :)

Knastroll sa...

Superfint långlinne! Kul att du gillar tyget. :)

Annika Andersson sa...

Mycket snyggt!

od Andulky sa...

Underbar!!!

Hemma hos Ingeborg sa...

Snygg. Gillar rullfållen massor.

Pyssellycka sa...

Vrålsnygg!